Devlet Tiyatrosu Salonu’nda dün gerçekleştirilen seminere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Ekonomik Statü Daire Başkanı Güler Özdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, SGK İl Müdürü Duran Cesur, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve çok sayıda ev hanımı katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Ekonomik Statü Daire Başkanı Güler Özdoğan, sürekli kalkınmanın, kadınların üretime daha aktif katılımıyla mümkün olabileceğini belirterek, “Sürekli ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmanın gerçekleşmesi kadınların ekonomik ve sosyal kalkınmaya aktif katılımı ile mümkündür. Bu amaçla ülkemizin temel politikaları kapsamında; kadının toplumsal yaşamdaki konumunun güçlendirilmesi, kadınlara karşı ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kaldırılması bağlamında ülkemizde oldukça önemli adımlar atılmıştır.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ülkemizin temel politika hedefleri doğrultusunda kadınların toplumsal yaşamın her alanında daha fazla ve daha aktif bir şeklide yer alması konusunu önceliklerinden biri olarak belirlediklerini kaydeden Güler Özdoğan, “Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye sloganı ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve kamu kurumları ile işbirliği içinde gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tasarruf ve yatırımın sürdürebilir büyüme ve ekonomik kalkınma için gerekli olduğu bugün herkesçe bilinmektedir. Bu nedenle pek çok ülkede tasarruf ve yatırım düzeyini artırmaya yönelik politikalar benimsenmekte, teşvik mekanizmaları yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte son zamanlarda, yeni ve karmaşık finansal ürünlerin hayatımıza girmesi, finansal okuryazarlık ve eğitim konularını giderek daha önemli hâle getirmiştir. Çünkü sürdürülebilir büyüme için sadece tasarruf etmek yeterli değildir. Aynı zamanda bu tasarrufların verimli alanlarda kullanılması da önem arz etmektedir. Bu nedenle finansal okuryazarlık seviyesinin yükseltilmesi, önümüzdeki hayati konuların başında gelmektedir.” diye konuştu.

Habitat Finansal Okuryazarlık Eğitmeni Zeynep Keskin’in gerçekleştirdiği sunumun ardından seminere geçildi.

Bu bölümde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban’ın moderatörlüğünde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Seliz Bozer, İŞKUR Temsilcisi Ahu Özbek, KOSGEB Temsilcisi Nuran Hatipoğlu Dal ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Temsilcisi Yasin Kandemir, katılımcıları bilgilendirdiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim