Pazarlarda 5 liraya kadar satılan kalitesiz güneş gözlüklerinin göz sağlığını tehdit ettiğini belirten uzmanlara göre; kalitesiz güneş gözlükleri görme bozukluklarına da sebep oluyor.
Özellikle internet alışveriş sitelerinde kalitesiz ürünlerin satıldığını belirten Saraçoğlu Optik Mağaza Sorumlusu Rabia Cenikli, garanti belgesi olmayan gözlüklerin kanserojen madde içerdiğini ve insan sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini belirtti.
Cenikli, “Pazarlarda satılan ucuz gözlükler Çin’de atık plastiklerden yapılıyor. Vatandaşlarımız ürün alırken firmalardan mutlaka garanti belgesi istemeliler. Hangi marka olursa olsun gözlük, yetkili satıcısı olan optiklerden alınmalı” dedi.
Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Saraçoğlu Optik Mağaza Sorumlusu Rabia Cenikli, “Yaz aylarında ozon tabakasının incelmesine bağlı olarak ultraviyole (UV) ışınları gözümüze direk geliyor. Bu ışınlardan korunmak için UV özelliği bulunan ve garanti belgeli güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Ayrıca mavi ve yeşil gözlü kişiler gözlük seçerken koyu renk tercih etmelidir” uyarısında bulundu.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim