Türkiye’nin önde gelen tohum üreticilerinden Monsanto Dekalb firmasının yetkilileri, Çorumlu çiftçilere mısır tohumu çeşitleri ve mısır tarımı ile ilgili bir seminer verdi.
Dekalb’in Çorum bayilerinden Toprak Su Dünyası Tarım Market’in davetlisi olarak ilimize gelen firma yetkilileri silajlık ve danelik tohum çeşitleri halkında üreticileri bilgilendirdi.
Anitta Otel’de önceki gün düzenlenen etkinliğe Çorum merkez ve ilçelerden çok sayıda çiftçi katıldı. Seminerde Dekalb mısır çeşitlerinden “DKC 7221, DKC 7211, DKC 6315 ve C 955”in özellikleri hakkında bilgi paylaşımında bulunan Dekalb Bölge Sorumlusu Ziraat Mühendisi Muammer Yıldız, üretimde kaliteyi ve verimi artıran faktörlerden bahsetti.
Üreticinin kaliteli tohum kullanması halinde verimi iki katına çıkartabileceğini belirten Yıldız, mısır üretiminde yabancı ot mücadelesi ve sulama faktörünün de çok önemli olduğunu ifade etti. Yıldız, “Üründen iyi verim alınabilmesi için en az 4 kez sulanmalı. Çapalama veya ilaçlama yöntemi ile yabancı ot mücadelesi yapılmalı, mısır bitkisi zararlı haşerelerden korunmalı” dedi.
Seminerin organizatörlüğünü gerçekleştiren Toprak Su Dünyası Tarım Market sahibi Halil Olukçu da, işletmelerinde Dekalb markalı tüm tohum çeşitlerinin bulunduğunu belirtti.
Toprak Su Dünyası olarak ekimden hasada kadar çiftçilere mühendislik hizmeti de verdiklerini dile getiren Olukçu, “Damlama ve yağmurlama sulama sistemleri, tarım alet ve makineleri, arıcılık malzemeleri, organik ve kimyevi gübre, sertifikalı tohum, fide, fidan çeşitleri, zirai ilaç ve haşere ilaçları satışı ile TKDK-IPARD projeleri de hazırlıyoruz” dedi.
Olukçu, Dekalb ürünleri hakkında bilgi almak isteyen tüm çiftçileri Gülabibey Mahallesi Cengiz Topel Caddesi No:86/A adresinde faaliyet gösteren işletmelerine davet etti.
Seminer, mısır bitkisi üretimi hakkında üreticilerin sorularının cevaplandırılması ve yemek ikramının ardından sona erdi.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim