Diyetisyen Ayça Koç, Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde göreve başladı.

2015 yılında Haliç Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Diyetisyen Ayça Koç, stajlarını İstanbul’daki çeşitli özel ve devlet hastanelerinde yaptı. Mezun olduktan sonra İzmir’de iki özel hastanede ve bir belediyenin evde bakım biriminde çalıştı.

Nisan ayı itibarıyla İzmir’den Çorum’a gelen Ayça Koç, geçtiğimiz günlerde Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde hizmet vermeye başladı.

“SAĞLIKLI BESLENMEYİ HERKES ÖĞRENMELİ…”

Danışanların ihtiyaçları doğrultusunda ve etik ilkeler çerçevesinde kaliteli bir hizmet sunarak onların memnuniyetlerini sağlamayı en temel amaç edindiğini belirten Ayça Koç, sağlıklı beslenme ve daha iyi bir yaşam için çeşitli hatırlatmalarda bulundu.

Geçmişe göre yapısı daha çok değiştirilmiş ve besin kalitesi daha düşük gıdalar tüketildiğini vurgulayan Ayça Koç, “Bunların yanı sıra daha kirli bir hava soluyoruz. Üstelik değişen yaşam koşullarımızdan dolayı daha hızlı tüketebileceğimiz hazır ve sağlıksız gıdalar seçiyoruz. Tüm bunlar ne yazık ki bazı olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bizler çalışma ortamlarımızda, yaptığımız araştırmalarımızda kronik hastalıkların görülme sıklığının, kanser vakalarının arttığını, hastalıklara yakalanan kişilerin yaş ortalamasındaki anlamlı düşüşü gözlemleyebiliyoruz. İnsanlar bunları zaten yazılı ve görsel basından takip edebiliyor.

Bu kötü tablonun yüzde 50-60 oranındaki en büyük sebebi insanların beslenme biçimi. Yani yaşam şeklimizden dolayı yaptığımız yanlış seçimler, değiştirdiğimiz beslenme alışkanlığımız... Payımıza düşen bu bölümü lütfen değiştirelim. Gıda seçimlerimizi daha sağlıklı ve daha dengeli yaparsak, yaşam kalitemiz iyileşecek ve vücudumuzda gerçekleşecek zindeliği, iyiliği keşfetmiş olacağız.” diye konuştu.

“BESLENME, KİŞİYE ÖZELDİR”

Sağlıklı beslenmenin ne olduğunu herkesin öğrenmesi gerektiğini kaydeden Ayça Koç, “Etraftan duyduklarınızla değil, en doğru bildiklerinizle değil, birlikte, biz uzmanlar eşliğinde bunu öğrenerek gerçekleştirin. Unutulmamalıdır ki beslenme, tamamen kişiye özeldir. Her birey ve her vücut, kendine özgüdür. Gelin, size en doğru beslenme yaklaşımını anlatalım, yaşam kalitenizi arttıralım.”

HER PERŞEMBE, ÜCRETSİZ ANALİZ

Diyetisyen Ayça Koç, Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde her Perşembe günü, ücretsiz vücut analizi yapacağını da sözlerine ekledi.

DELIGHT, 7 YILDIR ÇORUM HALKIYLA

Diyetisyen Dilan Dalgıç tarafından 2012 yılında kurulan Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi; Bahçelievler Mahallesi, Şenyurt 2. Sokak, 1 numarada bulunuyor.

Özellikle ağırlık yönetimi (kilo verme/ kilo alma), gebelik ve emzirme döneminde beslenme, sporcu beslenmesi, hastalıklara yönelik beslenme, ek gıda döneminde bebek beslenmesi, okul öncesi ve okul çağı döneminde beslenme konularında bireysel danışmanlık verirken; okullara ve kurumlara yönelik menü plânlama hizmeti de sunuyor.

DALGIÇ, HÜRRİYET’TE YAZIYOR

Öte yandan Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi kurucusu Dilan Dalgıç, Hürriyet Aile internet sitesinde köşe yazarlığına başladı.

Dilan Dalgıç, Ocak ayından itibaren “hurriyetaile.com” portalında, sağlıklı beslenmenin tüyolarını okurlarıyla paylaşıyor.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim