Türkiye'nin ekonomisiyle, sanayisiyle, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatıyla birlikte üçe katlayarak büyüdüğünü kaydeden Yağlı, “Ülkemizin, sürdürülebilir kalkınması, üniversite-sanayi iş birliği, MEB- teknik mesleki eğitim işbirliğinden geçer. İşletmelerimizin büyümesi ve ülkemize gelen yabancı ve yerli yeni yatırımlarla hızlı bir şekilde büyümesinin getirdiği bazı sorunlarımızı da yine birlikte aşmak olacaktır.

Sanayi üretimi içerisinde Faaliyet gösteren fabrikalarımız, sanayicilerimiz, aranan nitelikli kalifiye elaman bulamama sorununu yaşamaktadır” dedi.

Sanayicilerin bu ve benzer sorunlarına çözüm üretmek için Mesleki Eğitim Zirvesi istişare toplantısına katılan bakanlar Özlü ve Yılmaz’a teşekkür eden Yağlı, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Hedefimiz, Türkiye'mizdeki 300’ü aşkın OSB’de mesleki eğitime dayalı, 300 teknik kolej açılmasını sağlamak olacaktır. Çorum ilimiz dâhil birçok OSB’mizde var olan teknik kolejlerimizin de, fiziki altyapı makina teçhizatı, ders müfredatı ve teknik öğretmenlerle desteklenerek, nitelikli aranan kalifiye elaman sorununu kısa bir sürede aşabileceğimize inanıyoruz.

Tüm OSB’lerimizin şehirlerin dışında olması münasebetiyle, öğrencilerimizin servis ve öğle yemeği OSB’lerimiz tarafından karşılanıyordu,

Sayın Bakanımızdan sözünü aldık bundan sonra servis ve öğrencilerimizin öğle yemeği MEB tarafından karşılanacak olmasından dolayı sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim