Okul Müdürü İbrahim Ayaz, Makine Bölümü Şefi Ümit Gödek ve bölüm öğretmenlerinden Sedat Özkan, Erdal Karabudak ve Arap Çataroğlu’un eşlik ettikleri geziye çok sayıda öğrenci katıldı.

Okul-sanayi işbirliğini geliştirmek ve mesleklerinin önemini kavramak amacıyla düzenlenen gezide ilk olarak Altan Makina ziyaret edildi.

Teknik personel Ahmet Özkınalı’nın öğrencilere üretim aşamalarını tanıttığı ziyarette konuşan Altan Makina sahibi Mehmet Altan Kısar, Türkiye’de işletmelerin kalifiye eleman bulmakta zorlandığını söyledi.

Öğrencilerin ikinci durağı ise Yağmaksan Makine oldu. Burada ise Endüstri Meslek Lisesi mezunu Yağmaksan teknik personeli Ahmet Kupür tarafından öğrencilere işletme tanıtıldı.

Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı da Çorum ve ülke genelinde sanayi sektöründe kalifiye ara eleman sıkıntısının had safhada olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle birlikte pratik ve görseldeki metal işleme teknik özelliklerimizi ve güzelliklerimizi paylaşma imkânına sahip olduk. Öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelerek meslekî anlamda çözüm odaklı güzel bir çalışma çıkardık. Bu gayretler olduğu sürece kalifiye eleman sorununun kısa sürede ortadan kalkacağı kanaati taşımaktayım.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim