Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde dün gerçekleştirilen serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Albaraka Türk Genel Müdürü hemşehrimiz Melikşah Utku, Albaraka Türk Çorum Şube Müdürü Aşkın Bolkan, işadamları Ahmet Ahlatcı ve İsmail Alapala’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, hat ve tezhip alanındaki önemli eserleri, Çorumlu hemşehrileriyle buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu vurguladı.

Sergi hakkında davetlilere bilgi sunan Genel Müdür Utku, “Albaraka Hat Koleksiyonu, 2005 yılından bu yana üç yılda bir düzenlediğimiz Albaraka Uluslararası Hat Yarışması’na katılan çok değerli hattatlarımızın eserlerinden seçilen önemli bir koleksiyondur. Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi’ndeki eserler sadece Hat Koleksiyonumuzdan oluşmuyor, sergilenen eserler arasında Klâsik Türk Sanatları’nın en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip eserleri de bulunuyor. Bu sergiyi memleketim Çorum’da sanatseverlerle bir araya getirdiğimiz için çok gururlu ve mutluyum.” şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen davetlilere Albaraka Kültür Sanat ve Yayıncılık A. Ş Genel Müdürü Ekrem Şahin tarafından eserler hakkında bilgiler aktarıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim