İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. Türker Ejder, Kaleli Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Emine Kaleli Ejder, Kaleli Best Oil Şube Müdürleri Mehmet Döngel ve Ahmet Namlı ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunması ve Çakır Camii İmam Hatibi Hamit Çıplak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kaleli Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Vakıf Müdürü İsmail Tuncel, yaptığı çaış konuşmasında İslam âleminin Mirac Kandilini tebrik ederek, “Kültürümüzde vakıf geleneği sahabe (asrı saadet döneminden) başlayarak asırlardan beri devam etmiş, Osmanlı döneminde de zirve yapmıştır” dedi.

Vakıflarının gelirlerinin tamamının Selahattin Kaleli tarafından karşılandığını söyleyen Tuncel, “Bu güzide mekanı da ciddi bir harcama yaparak, vakfımız müdürlüğüne tahsis etmiştir. Bu tutumu; vakfı ne kadar önemsediği ve değer verdiğinin çok açık kanıtıdır. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Yaptığı ve yapacağı bu ayni ve nakdi yardımları Allah’u Teala kabul etsin, kendisine ve çok değerli eşi Rüveyde Hanıma sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tuncel, konuşmasının devamında vakfın kısa, orta ve uzun vadede başlıca projelerini anlattı.

Tuncel’in konuşmasından sonra Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, “Kültürümüzde Üç Aylar Bağlamında Vakıf Medeniyeti” konulu bir konuşma yaptı.

Program İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık yönetiminde solist Fikrettin Çıplak hoca, Udi Nihat Arslan, Kanun Halil Özçelebi, Ritim Sazda Fatih Özçelebi’den oluşan koronun musiki dinletisi ile sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim