Çorum’un gözde eğitim kurumlarından Özel Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası kapsamında kapsamlı bir etkinlik düzenlendi.

Programa Kaleli Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli ve aile üyeleri, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Yurt Müdürü İsmail Tuncel, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İsmet Altıkardeş, Emekli Din Görevlisi Fikrettin Çıplak, Kale Best Oil Genel Müdürü Av. Yakup Demir, Çorum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Döngel, yurt çalışanları ve öğrencileri katıldı.

Yurt Konferans Salonu’nda İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Din Görevlisi Musab Üngever’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam edildi. Programda vatanımız, milletimiz ve bayrağımızın ebediyyen dalgalanması için şehit düşen tüm şühedanın ruhu için dua da edildi.

Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayan Yurt Müdürü İsmail Tuncel, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol. (Hud Suresi)”,  “Rabbimiz Allah’tır deyip sonra da dosdoğru olanlara; korku yoktur ve onlar üzülmeyecektir. (Ahkaf suresi 13)” ayetleri ile devam etti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in tüm hayatı boyunca içi ile dışı, özü ve sözü ile bir olduğunu dile getiren Tuncel, “Bu ayetler Allah inancının kişide gerçek manada imana sahip olup-olmadığını sorgulayan bir uyarı olarak anlaşılmalıdır” dedi.

Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Şeyda Aktaş da konuşmasında yurtta aldıkları iyi hizmetten bahsederek okulları için verilen destekleri unutmayacaklarına değindi.

Programda, “İyi insan davranışları ve Müslümanlık”  başlığı adı altında konferans veren Yard. Doç. Dr. İsmet Altıkardeş, kuruma sahip çıkmak için öğrencilere çok çalışmaları gerektiğini öğütlerken, insan olarak kendini bilmenin, ahlak ve insani değerlerin savunucusu olunması gerektiğine dikkat çekti.

İnsanın medeni olmak zorunda olan yegane canlı olduğunu söyleyen ve medeniyetin temelinde eğitim olduğunu dile getiren Altıkardeş, “İnsanların birbirleri arasındaki saygı, sevgi, ilgi, ilişki, nezaket, zerafet, anlayış, adalet, hak ve hakkaniyet üzere olmaktır. İnsanın aldığı iyi bir eğitim sebebiyle davranışlarını, akıl ve kabiliyetlerini, fert ve toplum lehine daha iyi kullanabilme özelliğine kavuşmuş olacaktır. Zira eğitim insana vizyon, misyon, nosyon ve aksiyon kazandırır. Din, şehirlinin düşüncesi içinde olursa çok daha oturmuş olur” diye konuştu.

Konferansın arkasından ilimizin seçkin din görevlisi ve musikişinaslarının sahne aldığı Tasavvuf Musikisi Konseri geceye adeta manevi bir ziyafet katarak dinleyicilerin gönlünü ve ruhunu huzurla doldurdu. Kutlu Doğum Haftası’nın coşkusu ve Peygamber aşkını gönüllerinde hisseden davetli ve öğrenciler;  çeşitli makamlarda seslendirilen ilahi, naat ve kasidelere de zaman zaman eşlik ettiler.

Programa katkılarından dolayı Selahattin Kaleli ve Yurt Müdürü İsmail Tuncel tarafından Yrd. Doç. Dr. İsmet Altıkardeş’e plaket takdim edilirken, musiki heyetine de gül buketi verildi.

Tüm öğrenciler adına fakülte temsilcileri olan; Yurt Öğrenci Temsilcisi Şeyda Aktaş, İ.İ.B.F adına Merve Çelik, Fen Edb.Fak.adına Merve Topallı, S.Y.O adına Büşra Menteş, Mühendislik Fak. adına Aysun Oran, İlahiyat Fak. adına Elif Banu Güler, M.Y.O adına Elif Çetli ve BESYO adına Emine Çelik isimli öğrencilere, Selahattin Kaleli tarafından çiçek verilirken, program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim