İnönü Caddesi üzerinde bulunan Özel Kaleli Kız Öğrenci Yurdu için devir-teslim töreni yapıldı. Törene Kaleli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli, Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İşletmesi Müdürü Zekeriya Soysal, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve Kaleli Kız Yurdu Müdürü İsmail Tuncel katıldı.

2006 yılında açılan ve Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerine yönelik faaliyet gösteren Özel Kaleli Kız Öğrenci Yurdu, imzalanan protokolün ardından Türkiye Diyanet Vakfı’na devir-teslimi yapıldı.

Kaleli Kız Öğrenci Yurdu’nun devir-tesliminin yapılmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sayfasından ilana çıkan Kaleli Kız Öğrenci Yurdu için gelecek eğitim-öğretim sezonunda başvurmak isteyen öğrenciler, başvuru ön kayıt işlemlerini TDV’nin resmi web sayfası “www.tdvyurt.com.tr” den yapabilecekler.

2018-2019 eğitim-öğretim sezonundan itibaren Türkiye Diyanet Vakfı tarafından işletilecek olan Kaleli Kız Öğrenci Yurdu, hizmet kalite ve konforunu daha da arttırarak Çorumdaki hizmetine devam edip öğrenciler için vazgeçilmez bir ihtiyacı daha gidermiş olacak.

Diğer yandan hayırsever işadamı Selahattin Kaleli tarafından yaptırılan Alaca’daki Kur’an Kursu da inşaatı tamamlandıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı’na tahsis edilecek.

Ramazan ayı öncesi düzenlenen programda kurs binasının anahtarını Çorum İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’ya teslim eden Hayırsever İşadamı Selahattin Kaleli, örnek bir çalışmaya daha imzasını atmış oldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim