Yurt konferans salonunda gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mezun öğrenciler adına kürsüye gelen Mühendislik Fakültesi öğrencisi Merve Varlıoğlu, arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü taşıdıklarını belirterek, Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı bu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını, acı-tatlı hatıralarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bizler ayrılık adına el sallarken, geride bir büyük ailemiz kalıyor. Bu geniş ailemizin ismi; Kaleli Kız Öğrenci Yurdu. Hayatımızın belki de en tozpembe dört yılın sonunda, bizlerden yardımlarını esirgemeyen, Sayın Yurt Müdürümüz İsmail Tuncel hocamıza, maddi-manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen yurdumuzun sahibi Sayın Selahattin Kaleli Bey’e ve yurdumuzun tüm çalışanlarına binlerce kez teşekkür ediyoruz. Yeni bir hikâyenin soluğunu yaşayan tüm arkadaşlarıma mutlu ve başarılı bir yaşam dilerim. Yolumuz açık olsun.” diye konuştu.

Ardından söz alan Yurt Müdürü İsmail Tuncel ise öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında, şu görüşleri dile getirdi:

“Şu anda üzüntülü olduğum kadar sizleri mezun etmenin ve hayata uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. ‘Diken olup ayağa batan olacağınıza, gül olup yakaya takılan olun.’ Ben de sizlere bu atasözünü hayatınızda gönlünüzün derinliklerine yazmanızı istiyorum. Öncelikle işinizi sevin ve zevkli hâle getirin. İşini seven hem mutlu olur hem de daha başarılı olur. Sıradan biri olmayın. Muhakkak herkesten değişik ve sıradışı yönleriniz mutlaka olmalıdır. Yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık olun. Bilgisayara hâkim olun ve kullanmayı çok iyi öğrenin. Sonsuz bilgiye ulaşmanın yolu buradan geçmektedir. Yeterli ve kullanılabilir, bir veya iki yabancı dili çok iyi bilmelisiniz. Aklı başında insanlarla görüşün, danışmanın ve öğrenmenin kıymetini bilin. Rehber ve örnek kişilerden faydalanmaya çalışın. Dürüst ve doğru olun. Yanlış yola sapmayın ve kesinlikle insanları aldatmayın. Sevgili öğrenciler, ahde vefadan asla ayrılmayın.”

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS VE İNDİRİM DESTEĞİ

Yurt Müdürü İsmail Tuncel, Kaleli Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan tüm Hitit Üniversitesi öğrencileri ile ayrıca üstün başarı gösteren üniversiteli kız öğrencilere burs desteğinde bulunacaklarını belirterek şu bilgileri paylaştı:

“Bugüne kadar yurdumuzda barınan Hitit Üniversitesi kız öğrencilerinden , yurt hizmet maliyet bedelinin üçte birini kendi bütçesinden karşılayan ve maddi desteklerini hiçbir zaman öğrencilerden esirgemeyen yurdumuz, ayrıca 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle, yurdumuza kayıt yaptıran başarılı Hitit Üniversitesi kız öğrencilerine yeni bir takım imkanlar sunmak suretiyle , bir ilke daha imza atmıştır.Bu bağlamda üstün başarı gösteren kız öğrenciler için öngörülen extra indirim oranları şu şekilde belirlenmiştir:

Hitit Üniversitesi Genel Akademik Başarı Ortalaması; 3.25 - 3.49 olan öğrencilere yüzde 10; 3.50 - 3.64 olan öğrencilere yüzde 20; 3.65 - 3.79 olan öğrencilere yüzde 30; 3.80 - 4.00 olan öğrencilere yüzde 40 ve Hafızlık Belgesi olan öğrencilere ise yüzde 30 Kaleli destekli yurt ücretinden ayrıca indirim yapılacaktır.”

Yurt Müdürü Tuncel konuşmasının ardından, mezun öğrencilere belgelerini dağıttı. Hep birlikte mezuniyet pastasının kesilmesinden sonra ise hâtıra fotoğrafı çektirildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim