Muhtar Celal Kır, “Köyümüzü daha önce ziyaret etmiştiniz sizleri tekrar ağırlamak istiyoruz. 6 yıl önce kanalizasyon altyapımız yapıldı. Ancak şebekemiz çalışmıyor. Konu yargıya taşındı. Hukuki süreç devam ediyor. Mağduriyetimiz söz konusu sürecin biran önce tamamlanmasını bekliyoruz. Çorum ve Ankara yoluna köprülü kavşak ile bağlanan, 20 km yolumuzu kısaltan yolun stabilize yapılmasını istiyoruz. 2011 yılında köyümüzün 4’te biri kilittaşı döşendi. Kalan kısmının da yapılmasını için destek istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uslu, “İl Genel Meclisimiz gelen bütçe ödenekleri ve planlamaları çerçevesinde İl Özel İdaremiz aracılığıyla köylerimize hizmet götürülmektedir. Altyapı sorununuzla ilgili sağlık tehdidi oluşturması gerekçeniz önem arz ediyor. Konuyu İl Genel Meclisi Başkanımız ile paylaşıp, konunun tarafı olarak sürecin hızlanması için gerekli mercilere görüşmesini sağlayalım” dedi.
İl Genel Meclisi Halil İbrahim Kaya ile görüşen Uslu, Kalehisar Köyü’nün taleplerini ileterek konuların değerlendirilmesini istedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim