Geçtiğimiz hafta Yavruturna Mahallesi Esnafevleri 3.Sokak No: 4/A adresinde gerçekleştirilen ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği delege seçimlerine Kale Mahallesi ile devam edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 30 Eylül 2019 tarihinde başlayan kongre sürecinin ardından başlayan mahalle delege seçimlerinin ikincisi dün Emek Caddesi üzerinde bulunan eski Dostlar Kıraathanesi’nde gerçekleşti. Kale Mahallesi delege seçimlerinde 1453 parti üyesi 35 mahalle delegesini belirlemek üzere sandığa gitti. Toplam 805 oyun kullanıldığı seçimde 393 oy alan Beyaz Liste seçimi kazanırken, mavi liste ise 343 oyda kaldı. Seçimde 33 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçimde beyaz liste mevcut İl Başkanı Hasan Eray Güleryüz, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve eski İl Başkanı Cengiz Atlas’ın desteklediği liste olarak öne çıkarken; eski milletvekili adayı ve eski belediye meclis üyesi Mehmet Tahtasız’ın desteklediği mavi listenin yanısıra 41 kişinin yer aldığı bir de pembe renkli çarşaf liste yarıştı. Partililerin sabahın erken saatlerinde oy vermek için sıraya girdiği seçimde sandıklar 15,00’de kapanırken, oy sayımı da 19.00’a kadar devam etti.

CHP’de sandık kurulan Yavruturna ve Kale ile Bahçelievler Mahallesi’nin toplam 145 delegesi bulunuyor. Bu 3 mahalle dışında kalan diğer 12 mahalle ve köylerde ise toplam 255 delegenin seçileceği öğrenildi. Buna göre dün yapılan seçimde Kale Mahallesi’nin delegeleri şu şekilde belirlendi; “Kadim Sarıkaş, Çiğdem Kalender, Günay Kılıç, Pınar Karaca, Rıza Demirci, Hanım İçsoy, Yücel Dikmen, Ferhat Koç, Sevgi Bocuk, Muharrem Şahin, Ethem Erzurumlu, Saliha Çağlar, Erdoğan Zorlu, Hüseyin Alıcı, Tayfun Boztepe, Ali Karatepe, Uğur Şahbaz, Ali Kılıç, İlhami Türksal, Muharrem Ayhan, Fevzi Toprakçı, Meryem Vağıllı, Kemal Börekçi, Cem Demirci, Derya Eren, Özge Karslı, Müslüm Kara, Mehmet Aslan, Cemile Nazlıcan Göktuğ, Münevver Solak, Bengül Gümüş, Hatice Keçeci, Veli Gökhan, Onur Sucu ve Can Bozdoğan”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim