Oda’nın dün As Kültür Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Nesimi Özkubat ile Ahmet Şen yarıştı.

Divan Kurulu Başkanlığı’nı ÇESOB Başkan Yardımcısı Recep Gür’ün üstlendiği Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Faaliyet Raporları ile Mali Rapor ve Tahmini Bütçe görüşülerek onaylandı.

Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen Ahmet Şen ve Nesimi Özkubat, delegelere hitap etti. Şen, Oda başkanlığına seçilmesi hâlinde en iyi şekilde hizmet etme sözü verirken, Özkubat ise Oda yönetiminde elde ettiği tecrübeye vurgu yaptı.

İki adayın konuşmalarının ardından ise oy verme işlemine geçildi. Kadın üyelere öncelik tanınan oy verme işlemi sonucunda 208 oy alan Nesimi Özkubat, 145 oyda kalan rakibi Ahmet Şen’i geride bıraktı.

Nesimi Özkubat başkanlığında oluşan Oda’nın yeni yönetim kurulunda Yunis Ağır, Şaban Sümüş, Adem Altuner, Yüksel Köse, Arap Ali Çakmak ve Serdar Keçeli yer alırken, Denetleme Kurulu’na ise Veysel Bulut, Fatih Güleç ve Sefa Uzunboy seçildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim