İsmail Kahraman'a incelemelerinde, TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ile TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu eşlik etti. Yetkililer, çalışmalar hakkında Kahraman'a bilgi verdi.
Yeni binada, sivil savunmanın bugünün şartlarına uygun sığınak da yapacaklarını ve böylece çok büyük bir ihtiyacı gidermiş olacaklarını vurgulayan Kahraman, "15 Temmuz darbe gecesinde o eksikliği gördük. Aşağıda toplantı yeri, su deposu, jeneratör, hiç bir şey yok. Yeni binada aşağısı sığınak olacak, üstü otopark ve onun üstünde de katlar olacak." diye konuştu.
TBMM Başkanı Kahraman, Meclis Ana Binasında yapılan tadilat çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kahraman, şunları belirtti:
"Meclis Ana Binasını yapan Avusturyalı Mimar Holzmeister'in projesinde, Genel Kurul Salonunun sağında ve solunda yer alan her iki kulis de eşittir. Ancak duvar örülerek ve ışıklar kesilerek bir taraf karanlık bir vaziyette idi. O duvarları kaldırdık, düzledik, geniş ve ışıklı bir mekan haline geldi. İçeriye başka dokunmayacağız, Genel Kurul Salonu aynen kalacak. Bazı teknik eklentiler yapacağız tabi. Ümit ediyorum ki böylece Türkiye’mize uygun, milli iradenin tecelligahı olan yere uygun, bizim göğsümüzü kabartacak bir bina ortaya çıkmış olacak."



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim