2011 seçimlerinde 42 başvuru yapılan AKP’de bu kez başvuru 28’de kaldı. Salim Uslu, başvurusunu Ankara’da Çorum için yaparken, Agah Kafkas ise başvuruda Çorum’u ikinci tercih olarak belirtti.

KAFKAS ANKARA’DAN ADAY
TBMM 22. ve 23. Dönem AKp Çorum Milletvekili, Sağlık eski Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı oldu.
Agah Kafkas, adaylık başvurusunu önceki gün AKP Genel Merkezi’ne yaparken, Kafkas’ın Ankara’dan aday adaylık müracaatında bulunduğu öğrenildi. Kafkas’ın ayrıca ikinci tercihinin ise Çorum olduğu öğrenildi. 

ARİF ERSOY ADAY ADAYI
Milli Görüş’ün önde gelen isimlerinden olan Çorum eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy’un da Ankara’da AKP Çorum milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptığı öğrenildi. Ersoy’un sürpriz aday adaylığının dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

BURHAN BURUK ANKARA’DAN ADAY
Dodurga kökenli hemşehrimiz Burhan Buruk, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. 
AKP Genel Merkezi’ne giderek başvurusunu yapan Buruk, ikinci tercih olarak Çorum’u belirtti.
Öte yandan Burhan Buruk ile birlikte Ankara’da 1 ve 2. Bölge için başvurusunu yapan Çorumlu sayısı da 8 oldu. Buna göre Agah Kafkas başta olmak üzere Naci Ağbal, Selahattin Toroman, Vahit Bıçak, Ülker Mavral Bulut, Okay Erözgün ve Hayri Çağır da Ankara’dan milletvekili aday adayı olarak başvurularını yaptı.


Editör: TE Bilisim