Çorum KAFDER Başkanı Hatice Nilüfer Kaya yaptığı açıklamada, 5 gün süren el sanatları eğitimini Ankara KAFDER’den gelen eğitmenler Hülya Kızılkaya, Janset Mıdoğlu ve Tijan Hatam’ın verdiğini, el sanatları içinde yer alan motif, aksesuar, işleme gibi konularda kursa katılan 15 kadına bu geleneklerin gelecek nesillere aktarılması adına eğitim verildiğini belirtti.

Kaya, Çerkeslerin olmazsa olmazı olan atlarının eyer ve kamçılarında olmak üzere yaşamın her alanında önemli yer tutan motif, aksesuar ve işlemelerin kadın ve erkek giysilerinde, gençlerin ve genç kızların giysi ve mendillerinde önemli yer tutmakla birlikte maharetlerin, hünerlerin sergilendiği kadınların ve genç kızların kendilerini ifade ettiği en güzel alanlar olduğunu söyledi.

Başkan Kaya, Çorum KAFDER ile birlikte Türkiye’nin her ilinde ve yurt dışında açılan eğitimlerde yetiştirilen kursiyerlerin ürettiklerinin defilelerde sergilendiğini ve genç nesillerin görmesine, öğrenmesine, kullanımına sunulduğunu anlattı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim