Adaylar içeride ter dökerken, yakınları da dışarıda onlar için dua etti. Sınav nedeniyle kentte düğünler durdurulurken, inşaatlarda çalışma yaptırılmadı.

KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür Oturumu saat 10.15'te başladı. Saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmadı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci sınavı 4 dakika ile kaçırırken, yine bir başka öğrenci büyük bir şanssızlık yaşadı. Eşi ve çocuklarıyla birlikte sınava gireceği Gazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesine gelen öğrenci, polis tarafından arandı. Arama sırasında üzerinde bozuk para olan öğrenciye polis bozuk paralarını bırakmasını istedi. Bozuk paraları bir kenara bırakan öğrencinin üstünden bu kez de tespih çıktı. Görevli polisler öğrenciye “tespihle de giremesin” dediklerinde “Tespihim her şeyden önemli “diye cevap vererek aracına yöneldi. Bu sırada kapıdaki görevli polisler “sınavın başlamasına 2 dakika var acele etmen lazım” diyerek uyarıda bulundu.

Tespihini yakınlarına teslim eden öğrenci, tam zamanında okula giriş yaptı. Ancak, bu kez de yeniden kapıdan dışarı çıktı. Öğrencinin sınava, sınav giriş belgesi yerine sınav formuyla geldiği için alınmadığı ortaya çıktı. Üzgün olduğu gözlenen öğrenci aracına binerek okuldan uzaklaştı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim