Çorum Kafkas Kültür Derneği tarafından yıl boyunca çeşitli kurslar verildi. Tüm bu kurslarda eğitim gören öğrenciler bir yılın emeklerini yıl sonu gösterisi ile taçlandırdı. Devlet Tiyatro Salonu’nda izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatan Kafkas Derneği, hazırladıkları gösteriler ile izleyenleri büyüledi. Gecenin sunuculuğunu ise Mustafa Tümer yaptı.

Programın açılışında konuşan Dernek Başkanı Nilüfer Hatice Kaya faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini, burada kursiyerlerin bir yıllık emeğinin sergileneceği bir program yapacaklarını açıkladı.

Kaya: “Yıl boyunca bayanlarımıza yönelik el sanatları kursu, gençlerimize yönelik mızıka ve akardeon kursu, yetişkin ve çocuklarımız için dil kursumuz sürdü. En önemli çalışmamız Gazipaşa Ortaokulu’nda çocuklarımızın da gayreti ile seçmeli Çerkes dil sınıfı açıldı. Açılan bu kursumuz 15 öğrencimize eğitim verecek. Dilimizin gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsiyoruz. Bu anlamda öğrenci velilere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin destekleri ile yürütmeye çalıştığımız kültür mücadelemiz için daha çok çaba ve gayretle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize, fedakar yönetim kurulu üyelerimize, desteğini esirgemeyen velilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Çorum’da sivil toplum kuruluşları arasında faal bir dernek olduklarını, kültürlerini geleceği aktarma adına önemli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Kaya, kursların önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirterek, ailelerin rahatlıkla çocuklarını kurslara gönderebileceklerini ifade etti.

Gecede; Hatti Dans Grubu, Gunef Dans Grubu, Minik Gunef Dans Grubu, Mazenef Mızıka Grubu, Dil Skeçleri ve Hatti Müzik Grubu’ndan oluşan gruplar gösterilerini icra ettiler. Gecede özellikle en çok alkışı Minik Gunef Dans Grubu aldı. Minik öğrencilerin yapmış oldukları gösteri izleyenler tarafından tam not aldı. Gecenin sonunda kurslarda emeği olan kurs hocalarına Dernek Başkanı Hatice Kaya tarafından plaket verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim