Adı Kadir Hafızoğlu…

Ama Çorumlular O’nu “Kadir Usta” diye tanıyor.

Meşhur Çorum tandırının üstadı Kadir Usta…

Babadan kebapçı olan Kadir Usta, tam 35 yıldır, Çorum’un ünlü Çöplük Çarşısı’ndaki işyerinde, Çorumlulara tandır kebap lezzetini sunuyor.

Kadir Usta’nın şöhreti öyle yayıldı ki, Çorum dışından gelenler, en azından bir öğle yemeklerini Kadir Usta’ya ayırmadan edemiyorlar.

Kadir Usta müdavimlerinin başında, Çorum’un eski Valisi Hüseyin Poroy geliyor.

Daha nice yüksek mevki sahibi bürokratlar, öğretim üyeleri, siyasetçiler, sanayiciler, işadamları…

Tandır kebapta haklı bir şöhrete ulaşan Kadir Usta’nın tek sorunu, dükkânının küçüklüğü idi. Kimi zaman insanlar masa boşalmasını beklemek zorunda kalıyordu.

Kadir Usta, bu soruna köklü bir çözüm getirdi ve mekânını hem fevkalade genişletti, hem de son derece modern bir salon haline getirdi.

Şimdi Kadir Usta’nın kebap salonu, hem Çöplük Çarşısı’ndaki eski girişini muhafaza ediyor, hem de Taşhan Caddesi’nde iki katlı, geniş bir cephe kazanmış bulunuyor.

Kadir Usta’nın eski müşterileri, bildikleri Hamit Camii altındaki kapıdan girdiklerinde, kendilerini, geniş salonlara açılan farklı bir mekânda buluyorlar.

Kadir Hafızoğlu, büyüttüğü işyeri ile ilgili bilgi verirken, “Taşhan Caddesi’ne cepheli, iki modern salonu ekleyerek müşterilerimiz için rahat bir ortam sağladık. Üst katı aile salonu olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Çok kazanma ihtirası olmadığını, müşteri memnuniyetini esas aldığını belirten Kadir Usta, “Mesleğimi yıllardır severek yapıyorum. Sunduğum lezzetin beğenilmesi ve eline sağlık denilmesi en büyük mutluluğum. Kalitemizden hiç ödün vermeden, değerli müşterilerimize daha rahat bir ortam sunmakla, mutluluğum bir kat daha arttı.” ifadesini kullandı.

Kadir Usta, tandır kebap konusunda kendisini tartışmasız “bir numara” gördüğünü, bu iddiasını, şehir dışından gelip kendisine uğramadan gitmeyen müşterilerinin de kanıtladığını söyledi.

Nazmi Varan ise, Kadir Usta’nın yıllardır yanından ayırmadığı ve aynı prensiplerle, aynı lezzet farkıyla yetiştirdiği, geleceğin tandır kebap ustası…

(Aliye ÖNCEL) 

Editör: TE Bilisim