Sergi açılışına Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, davetliler ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Kadın Kültür Merkezi Koordinatörü Hanife Nuran Hakyemez, sergide; kadınların sevincinin, mutluluğunun ve üzüntülerinin eserlere yansımış halinin görülebileceğini belirterek, kursiyerlerle birlikte tüm bu duyguları hep beraber yaşadıklarını dile getirdi.
Şu ana kadar 62branşta 791 kursta 17 bin kursiyere eğitim verdiklerini belirten Hakyemez, verilen eğitimlerin sonuçlarının ise beğeniye sunulduğunu ifade etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü de konuşmasında toplumun yarısını oluşturan kadınların daha önemli bir aktör olması için çıkılan yolda dolu dolu çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmaların daha iyiye gitmesi için her gün üzerine birşeyler koymaya devam ettiklerini anlattı. Külcü, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.
Yapılan konuşmalardan sonra sergiye katılan protokol eşleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 31 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim