“El Ele Elden Ele 81 İlde Türk kadınının Zaferi” projesi kapsamında Muğla’dan kadın bisikletçiler tarafından yola çıkarılan Türk Bayrağı; Çorum’dan geçti. Amasya sınırında Av. Gülhan Keleş ve arkadaşları tarafından karşılanan Amasya grubundan Meral aliz ve beraberindekiler bayrağı Av. Gülhan Keleş’e teslim etti.

Amasya grubu adına konuşan Meral Aliz, taşıdıkları şanlı Türk bayrağını Çorum'a ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Amasya'dan Çorum'a 110 kilometre bisiklet kullanarak taşıdıkları Türk Bayrağı’nın aynı zamanda Türk kadınının zaferini temsil ettiğini ifade eden Aliz, "Bu önemli organizasyonda yer almaktan ve şanlı bayrağımızı taşımaktan gurur duyuyoruz." dedi. Amasya ekibinin getirdiği bayrağı üç kez öpüp alnına koyarak teslim alan Gülhan Keleş de projenin, Türk kadınının neler başarabileceğinin ispatlanması açısından muhteşem olduğunu ifade etti.

Bayrağın teslim alınmasının ardından katılımcılar, daha sonra Hürriyet meydanına gelerek burada Türk bayrağı açtı. Beraber yemek yiyen ve konseri izleyen Amasya grubu gece 21.00 sıralarında Çorum’dan ayrıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim