Vali Mustafa Çiftçi, “Güçlenen Kooperatifler, Güçlü Kadınlar” projesi ile kooperatiflerin üretim, satış ve yönetim anlayışı açısından güçleneceğini belirterek, bu projenin Çorumlu kadınları ekonomik hayata katılımla güçlendireceğini ve Çorum’da bir başarı hikâyesinin doğacağını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği “Güçlenen Kooperatifler, Güçlü Kadınlar” projesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) güdümüyle Çorum Valiliği tarafından hayata geçiriliyor.

Çorum Valiliği’nin başvuru sahibi olduğu proje, S.S. Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Alaca, Boğazkale (Puduhepa Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi), İskilip, Kargı, Mecitözü ve Sungurlu ilçelerindeki kadın kooperatifleri, Çorum İl Özel İdaresi, Ticaret İl Müdürlüğü, Boğazkale Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi ortaklığında 18 ay boyunca uygulanacak ve Bakanlıktan 2 milyon TL hibe ile desteklenecek. Proje kapsamında, 7 yeni kurulacak/modernize edilecek atölye ve üretim tesisi ile kooperatiflerin üretim altyapıları güçlendirilecek, ürün çeşitliliği artırılacak ve oluşan yeni istihdam alanları ile ekonomik ve sosyal kalkınma sağlanacak. Aynı zamanda, kooperatiflerin fon kaynaklarına erişimi, yönetim, üretim, finans, pazarlama ve markalaşma alanlarında düzenlenecek çeşitli eğitimler, kooperatifçilik zirvesi ve şenliği gerçekleştirilecek.

Proje istişare toplantısında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, projeyi hazırlayan ekibe teşekkür ederken, ilimizin ilk SOGEP projesi olduğunu belirtti. Kooperatifleri üretim, satış ve yönetim anlayışı açısından güçlendirecek bu projenin ilimiz kadınlarını ekonomik hayata katılımla güçlendireceğini, Çorum’da bir başarı hikâyesinin doğacağını ifade eden Vali Çiftçi, projedeki eş finansmanın %5’inin Valilik tarafından karşılanacağını söyledi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, programının istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal girişimcilik ve yenilikçilik ve sosyal içerme üç önceliğine yönelik olduğunu söyledi.

Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Uzmanı Dilek Bilgin da sunumunda, sahada yapılan sosyal sorun analizleriyle proje fikrinin doğuşunu, kooperatiflerin sorunları ve potansiyelleri hakkında değerlendirmeler yaparak proje künyesi, ortakları, faaliyetleri, iş planı ve bütçesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim