Nüfusumuzun yüzde 50’si kadın. İl Genel Meclisi Başkanı şunu iyi bilsin ki, bizler Cumhuriyet kadınlarıyız. Bizim için kıyafeti, başının açık olup olmaması, renkleri fark etmiyor” dedi.

Ülkemizde ve dünyamızda kadın sorunlarının ortak sorun olduğunu belirten Yalçın, “İl Genel Meclisi Başkanı bunun farkında değil. Kadınlarımızı ötekileştiremezsiniz, ayrıştıramazsınız, çünkü biz bir bütünüz.

İl Kadın Kolları Başkanı olarak, İl Genel Meclisi üyelerimize yapılan psikolojik şiddeti kınıyorum. Bizler, ‘seçiliriz seçeriz’ derken, seçilmediğimiz makamlardan saygı görmek istiyoruz. Bu zihniyetteki arkadaşlar görevlerinin başındayken daha saygılı davranmalı. Kadınların görüşlerine tahammül edemeyenler o görevden ayrılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BEK VE POLAT’IN YANINDAYIZ”

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke de yaptığı açıklamada, Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat’ın yanlarında olduklarını söyledi.

Eke, açıklamasında şunları dile getirdi:

“5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 83’üncü yıldönümünde yani en özel günümüzde ve en haklı davamızda, Çorum İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat’a İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yaptığı sözlü saldırıyı şiddetle kınıyor, bu davranışın AK Parti’nin kadınlara karşı gerçek zihniyetlerinin bir göstergesi olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Tüm kadınlarımızı açık ve aleni olan bu zihniyet karşısında hiçbir ayrım yapmadan kadınlarımızı haklarını aramaya ve artık uyanmaya davet ediyoruz.

Sonuna kadar kadın meclis üyelerimiz Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat’ın arkasındayız.

Bu saldırı Meclis üyelerimiz ve tüm kadınlarımıza yapılan bir hakarettir. Beklentimiz AKP’li Meclis Başkanı’na gerekli cezanın partisi tarafından verilmesidir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim