Kadın Kollarının başarılı çalışmalar yaptığına vurgu yapan Başkan Külcü, referandum sürecinde kadın kollarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Başkan Külcü’ye teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Kadın Kolları yönetimini ziyaretinde yaptığı açıklamada referandum sürecinde kadınlara çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Bazen yapılan işlerin ne kadar önemli olduğunun o işler tamamlandıktan sonra anlaşıldığını vurgulayan Başkan Külcü, “Ben inanıyorum ki kadın kollarımız bu sürecin en önemli mimarlarından olacak. Türkiye’de kadının siyasette varlığı 1994 belediye seçimleriyle İstanbul’da fark edildi. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar marifetiyle sokak, sokak, apartman, apartman, daire daire başlatmış olduğu çalışmaların meyvesini 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda aldı. O zaman herkes nasıl oldu diye düşünmeye başladı ve dönüp baktıklarında gördüler ki İstanbul’da girilmedik ev, Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ulaşmadığı kimse kalmamış. Kadının siyasette fiilen varlığı orada başladı ve AK Parti’yle taçlandı. Her seçimde olduğu gibi 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi ön önemli görev kadınlarımıza düşüyor ” dedi.

KÜLCÜ, KADIN KOLLARINA BELEDİYE PROJELERİNİ ANLATTI

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kadın kolları yönetimine Çorum Belediyesi’nin 2009 yılından beri yaptığı çalışmaları bir sunum eşliğinde anlattı.

Birinci altın dönem adını verdikleri 2009-2014 yılı arasında söz verdikleri sözlerinin tamamını yerine getirdiklerini belirten Başkan Külcü, yeni dönemde de söz verdikleri projelerden daha çoğunu hayata geçirdiklerini kaydetti. Başkan Külcü, “İkinci dönemimiz için söz verdiğimiz bütün projeleri birkaç ay içerisinde başlatmış olacağız. Bunlar Çorum için önemli projeler. Ev ziyaretlerinde ve arkadaş sohbetlerinde anlatabileceğiniz projelerdir” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim