8 Mart’ın Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiği 1977 yılından günümüze kadar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Çoban, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Buradaki amaç, kadınlarımızın yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirmek, konuyla ilgili farkındalık oluşturmaktır. Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu güçlü kadın, güçlü aile ve nihayetinde güçlü Türkiye olgusu bizim için önem arz etmektedir.

Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başta anayasa olmak üzere yasalarda reform niteliğinde değişiklikler yapılmış, tüm mevzuat, şiddete sıfır tolerans tanıyan bir yapıya kavuşturulmuştur. İlimizde bu bağlamda yapılan çalışmalar yakından takip edilmekte ve her türlü tedbir alınmaktadır.

Kadınlarımızın her alanda var olabilmeleri için devletimizin tüm imkânları seferber edilmekte, valiliğimiz ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini koordine ederek kadınlarımıza yönelik proje bazlı çalışmaların yürütülmesini sağlamaktadır. Özellikle kadınlarımızın eğitime kazandırılması, istihdamlarına yönelik çalışmalar il genelinde sürdürülmektedir.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim