Ulukavak Mahallesi Garantievler 7. Sokak üzerinde bulunan derneğin açılışına AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ın eşi Ebru Ceylan, Kadın Kültür Merkezi yetkileri, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Akşemseddin Camii Müezzini Ferhat Turhanoğlu’nun davetlilere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunduğu açılışta Asude Kadın ve Aile Derneği Başkanı Ayşe Yaşar, Başkan Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü ve Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan birer konuşma yaptı.
Dernek hakkında bilgi vererek ülkesini ve milletini seven bir nesil yetiştirmek, başta kadınlar olmak üzere, tüm aile bireylerinin, bilgi ve beceri yönünden donanımlı, manevi, dini, ahlaki, çevreye duyarlı, kültür, analitik ve kritik düşünme yeteneğine sahip kişilerden oluşan mutlu, huzurlu bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak istediklerini anlatan Ayşe Yaşar, bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle “Bilge Kadın Projesi”ni hayata geçirdiklerini, bu proje sayesinde katılımcılara sosyal medya okuryazarlığı, sanat, aile ve değerler eğitimi verileceğini, seminer, konferans ve gezi gibi etkinlikler yapılacağını açıkladı.
Toplumun yarısının kadınlardan oluştuğunu kaydederek başta Peygamber Efendimizin eşi Hz. Hatice, Osmanlı padişahlarının sultan eşleri olmak üzere Kurtuluş Savaşı’ndaki kahraman kadınlarımızı rahmet ve minnetle anan Hatice Külcü de yaptığı konuşmada “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de kadınlarımız hayatın en aktif aktörleridir. Çünkü geleceğin neslini kadınlar yetiştiriyor. Bunun için kadınlarımızın, ailelerimizin, annelerimizin eğitimi önemli olmaktadır. Sivil toplum kuruluşları da toplumların kılcal damarlarıdır. Hükümetler, iktidarlar, devlet yöneticileri, yerel yönetimler eğer STK'larla, dernekler ve vakıflarla el ele verirse toplumun ihtiyacı olan, toplumun arzu ettiği bütün projeleri birlikte yapabilirler” diye konuştu.
Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan da konuşmasında tüm insanların Allah’ın dinine yardım etmesi gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından protokol eşleri Asude Kadın ve Aile Derneği'nin açılışını yaptı. Ayşe Yaşar, misafirlerine dernek merkezini gezdirerek bilgi verirken, program ikramlarla son buldu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim