Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Peynir Üretimi Kursu’na katılan kadınlara “Kurs Bitirme Belgesi” dağıtıldı.
Düvenci Beldesi’nde dün düzenlenen etkinliğe; Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Muzaffer Gülgün, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdür Vekili Tuncay Üstün, Halk Eğitim Müdür Vekili Erhan Baldan, İŞKUR Kurslar Şefi Mahmut Çam, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yönetici ve personelinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Muzaffer Gülgün; 1 Nisan 2015 tarihinde başlayıp 18 Haziran’a kadar devam eden Peynir Üretimi Kursu’nun başarıyla sonuçlandığını söyledi.

“KADINLAR, ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR”

Gülgün; “Kursumuz toplam 2 buçuk ay sürdü. Kurum olarak bu tür kursları çok önemsiyoruz. Kırsalda yaşayan kadınlarımız, hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Aldığımız geri bildirimler de hep olumlu yönde. Başka alanlarda da kurslar açmayı düşünüyoruz” diyerek kursu başarıyla bitiren kursiyerleri tebrik etti.

“KURSUMUZ BÜYÜK SES GETİRDİ”

Ardından teşekkür konuşması yapan Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın; “Kursumuz Çorum’da büyük ses getirdi ve büyük iz bıraktı. İlerleyen günlerde Düvenci Beldemizde çilek yetiştiriciliği kursu da açmayı planlıyoruz. Bize her türlü konuda destek olan kurum müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“KOOPERATİF KURULMALI”

İŞKUR Müdür Vekili Tuncay Üstün de kırsaldaki kadınların işgücü piyasasına katılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Üstün ayrıca, kooperatif kurarak üretilen peynir çeşitlerinin satışa sunulması gerektiğini, bu konuda gereken desteği de sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Halk Eğitim Müdür Vekili Erhan Baldan ise; çilek yetiştiriciliği, ekmek üretimi ve mantar yetiştiriciliği kurslarının açılması için Halk Eğitim Merkezi olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

“İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 17”

İşsizliğin dünyada kanayan bir yara haline geldiğini ve ülkemizde işsizlik oranının yüzde 17’ye yükseldiğini belirten İŞKUR Kurslar Şefi Mahmut Çam da, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması gerektiğini söyledi.

“KADINLAR ÜRETİME KATILMALI”

Çam, “Amacımız işsizliğe çözüm bulmak. Kırsalda kurslar açarak kadınlarımızın istihdama katılması sağlanmalı. Peynir üretimi kursuna katılan 25 kişiden en az 5’inin peynir üretip satmasını temenni ediyoruz. Kadınlar, kendisi üretip kendi sosyal güvencesini kendisi sağlamalıdır” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından, Peynir Üretimi Kursu’nu başarıyla bitiren 25 kadına sertifikaları dağıtıldı.
(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim