Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etmesiyle ülkemiz çağdaşlaşma ve aydınlanma dönemine girdiğini belirten Emir, “En büyük devrimlerin ebedi öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması ve Cumhuriyet'in temellerinin atılması aşamasında büyük özveri gösterip, canı pahasına olsa bile vatanımız için mücadele eden kadınlarımıza, 5 Aralık 1934'te haklarını teslim etmiştir” dedi.

Emir yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Birçok dünya ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadını, bu sayede sosyal olsun, ekonomik olsun ve siyasi alanda olsun kazanımlar elde ederek, toplumsal alandaki varlıklarını ortaya koyup, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişip büyümesine, bunun yanı sıra demokratikleşme sürecine de katkı sunmuştur. Atatürk'ün kadınlarımıza armağan ettiği seçme ve seçilme hakkı, son yıllarda ellerinden alınmaya çalışılsa da Cumhuriyet kadınlarının, Atalarının verdiği bu haktan asla vazgeçmeyeceğini, yetkililerin artık anlaması gerekmektedir. Çünkü bizler, eğer muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak, kadınlarımızın her alanda daha güçlü olması şarttır. Hepimizin bildiği üzere, kadınların yok sayıldığı ülkeler, her zaman yerinde sayan ülkelerdir. O yüzden kadınlara yapılan her türlü ayrımcılığı reddediyor ve bu ayrımcılık politikasının bir an önce son bulmasını diliyoruz.

Türk kadınına, bu büyük onuru yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ülkemiz yedi düvel tarafından işgal edildiğinde canını hiçe sayarak mücadele eden kadınlarımızdan Erzurumlu Kara Fatma'yı, Melek Hanım'ı, Ayşe Çavuş'u, Halime Çavuş'u, Asker Saime'yi, Tayyar Rahime'yi, Gördesli Makbule'yi ve adını sayamadığımız onlar gibi daha nice yiğit kadınımızı, özlem sevgi ve minnetle anar, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 83. yıldönümünü canı gönülden kutlarım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim