Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 83’üncü yıldönümü nedeniyle bir konuşma talep ettiklerini kaydeden Bek, “Kadınların sorunlarından bahsetmemize İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya tahammül edemedi. Konuşma talep ettiğimizde kendisi ‘bugünün ne önemi var da konuşmak istiyorsunuz’ dedi. Daha bugünün önemini bile bilmiyor” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı AKP'li Halil İbrahim Kaya’nın ‘Kadınlar öldürülüyor diyorsunuz. Kim öldürüyor. Ne yapalım öldürülüyorsa, polis yakalayıp cezasını veriyor. Bu hükümetin verdiği kadın haklarını Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri hiçbir hükümet vermedi. Adam öldürüyorsa cezasını çekiyor. Erkekler öldürülmüyor mu?’ dediği anda bile 4 kadının öldürüldüğünü belirten Bek, “Söz almaya çalıştığımız sırada susturuyor, konuşturmuyor. Bize karşı en son sözü ‘bu kadınlar sopa yememiş’ oldu.

Buradan AKP yönetimini göreve davet ediyorum. Nevşin Mengü’yü twetterdan taciz eden Kerep Kahramantekin’i nasıl partiden ihraç ettiyseniz, bu şahsa da aynı yaptırımı uygulamalısınız” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim