Eğitim programının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel; kadın emeğinin ekonomik katma değerini, kooperatiflerin ekonomide lokomotif görevi üstleneceğini belirterek globalleşen dünyada dijitalleşme ve e ticaretin önemine değindi.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi sorumluları, üretici kadınlar, merkez ve ilçe halk eğitim merkezleri öğretmenleri, Alaca, Boğazkale, İskilip, Kargı, Mecitözü, Sungurlu ilçelerinde bulunan kadın kooperatifleri yöneticileri ve üyelerinin katıldığı eğitim yoğun ilgi gördü.

Proje kapsamında Hitit güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi bünyesinde www.hititgünesim.com markası ile tescillenen ve 5 dilde hizmet verecek satış sayfasında il ve ilçe genelinde kadınlar tarafından üretilen ürünlerin e-ticaret ve e-ihracat ile buluşması sağlanacak. Böylece Çorumlu kadınlar el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünlerini yurt içi ve yurt dışında satma imkânını elde edecekler. Üreten her kadının kazanç elde etmesi ile yola çıkan Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma kooperatifinin süreç içerisinde pazarlama üretim, yönetim, girişimcilik ve özgüven geliştirme gibi eğitimleri devam edecek.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim