Birlik ve beraberlik içerisinde CHP’yi iktidara taşımak için çalışacaklarının altını çizen Eke, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de aktif bir şekilde yer alması gerektiğini söyledi.
Eke, yönetim kurulu asil üyelerinin Aysel Güneş, Nevriye Uzun, Asuman Şen, Reyhan Bolat, Birsel Karıncalı, Nezaket Çetinkaya, Aynur Bolat, Gülhanım Koluuzun, Satı Tüccar, Satı Önal, yedek üyelerinin ise Saliha Bekar, Ayten Turan, Filiz Temiz, Filiz Aydın, Birgül Çetin, Nazik Yücelen, Cemile Kara, Şehriban Güner ve Nejla Erkoç’tan oluştuğunu belirterek, “Sokak sokak, kapı kapı gezerek partimizi kadınlarla buluşturacağız” dedi.
İLÇELERDE DE KADIN KOLLARI OLUŞTURULUYOR
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ise ilçelerde de kadın kolları örgütlerinin oluşturulduğunu bildirdi. Mecitözü Kadın Kolları Başkanlığı’na Alev Ekmekçi’nin getirildiğini, Sungurlu, Osmancık ve Oğuzlar’da da kadın kolları örgütlerinin kurulduğunu kaydeden Yalçın, “Diğer ilçelerimizde de kadın kollarını kurma çalışmamız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Kadınların bir araya gelmesi halinde birçok şeyin değişeceğinin altını çizen Yalçın, “Birlikte varız, birlikte güçlüyüz. Hep birlikte iktidar yolunda mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
“Atatürk ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet kadını olarak evde oturacak zamanımız yok” diyen Yalçın, kadın haklarının birer birer yok edilmeye çalışıldığı günümüzde CHP Kadın Kolları’na çok önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim