Saldırıda olayı gören bir kadının kuru sıkı tabancayla havaya ateş etmesi üzerine kocasının kaçtığını belirten S.B., “Bana saldırdı, yere düştüm. Vuruyor sandım, meğerse bıçaklıyormuş. Üstüm başım kan içinde kalmıştı. Sonra bir silah sesi duydum, o kaçıp gitti. Hayatımı, o anlara tanık olan bir kadına borçluyum” dedi.

Olay, Çorum merkez Gülabibey Mahallesi Hasan Paşa Sokak’ta 23 Şubat'ta meydana geldi. Kentte bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışan S.B., bir süredir ayrı yaşadığı eşi M.B. ile sokakta karşılaştı. Boşanma davası süren çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında M.B., eşi S.B.'yi bıçaklayarak yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ameliyat edilen 2 çocuk annesi S.B., tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan M. B. ise, tutuklandı.

SAKİNE B. DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Olayla ilgili soruşturmanın sürerken, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan S.B., sokak ortasında yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Saldırıda olayı gören bir kadının kuru sıkı tabancayla havaya ateş etmesi üzerine kocasının kaçtığını belirten S.B., , “Bir süre önce M.B. ile yollarımızı ayırdık, anlaşmalı boşanma davası açtık. Evime gitmek üzere yola çıktım. M.B., ara sokağa geldiğimde bana saldırdı, yere düştüm. Bana vuruyor sandım, meğerse beni bıçaklıyormuş.

Üstüm başım kan içinde kalmıştı. Sonra bir silah sesi duydum, o kaçıp gitti. Etrafımda insanlar toplanmaya başladı. 'ambulans çağırın, polise haber verin' diyorlardı. Ambulans geldi. Canım çok yanıyordu. Hastaneye götürüldüm. Sonrasını pek hatırlamıyorum. 5 yıl mutfakta yemek yapmakta kullandığım ekmek bıçağı ile beni öldürmeye kalkışmış.

Bıçaklarken ağzımı açıp tek bir laf bile edemedim. Eğer ben şimdi yaşıyorsam, bıçaklama anına tanık olan çevredeki bir bayana hayatımı borçluyum. Saldırıyı gören o adını bilmediğim kadın, kurusıkı tabancayla havaya ateş açmış, M.B. de bırakıp kaçmış. Allah o kadından razı olsun” dedi.

“YANINDA OLACAĞIZ”

Öte yandan, söyleşi programında Çorum'a gelen Feminist Aktivist Yazar Av. Feyza Altun da, saldırıya uğrayan kadını tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretle ve olayla ilgili konuşan Feyza Altun, yaşananları kınadıklarını belirterek, “15 Mart’ta çiftin boşanma duruşma günü var. Bu kişi diyor ki: 'öyle bir şey yapacağım ki, Çorum beni konuşacak ve sen 15 Mart'ı göremeyeceksin' Ve çok sayıda bıçak darbesi ile kadın kardeşimize öldürme kastıyla saldırıyor. Biz artık Sakine’ye ulaştık ve yetiştik. Bizim yanında olamadığımız, göremediğimiz milyonlarca S.B, var. Biz kadınlar artık hep Sakine’nin yanında olacağız” diye konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ise, tepki gösterdiği saldırıda hayatta kalan S. B.'ye destek olacaklarını ifade ederek, olayın da takipçisi olacaklarını söyledi.

Öte yandan yine kadın meclisi ’de S. B, büyük bir olay yaşadı. Aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralandı. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” diyerek tepkilerini gösterdiler.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim