Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi bünyesinde Pastacılık Bölümü’nde yer alan kursiyerler kurs sonunda düzenlenen yarışmada ter döktü. Yaptıkları yaş pastalarla jürinin karşısına çıkan kursiyerler heyecanlı anlar yaşadı.

Jüriyi Belediye Başkanı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın eşi Havva Candan ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Havva Doğan oluştururken, yapılan pastalara hem tat hem de görünüş puanı veren jüri üyeleri birinciyi belirlemekte oldukça zorlandılar.

Kursiyerler Emine Sorkan, Şehri Kabakçı, Sevim Bezmez, Zehra Kömürcü, Aminenur Ayhan, Safiye Erdem, Fatma Olukçu ve Gamze Güzel yaptıkları pastalarla birinci olabilmek için çaba sarf ettiler. Gerçekleştirilen kurs ve yarışma hakkında açıklama yapan Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Adife Kanar, kursiyerlerin hünerlerini düzenledikleri yarışma ile sergilediklerini belirtti. Kursun 280 saat sürdüğünü dile getiren Kanar, “280 saat süren yaş pasta yapımı ve sunumu kursunda bugüne kadar kursiyerlerimiz çeşitli bilgiler aldılar. Bugün de kurs sonu bitirme sınavları için her biri ayrı ayrı pastalar yaptılar. Benim gönlümde hepsi birinci. Ben hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından yarışmaya katılan kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim