Belediye’ye ait Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri öncülüğünde Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen fuarda el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Sorumlusu Nuran Hakyemez, kadınların tarih boyunca dünyanın her yerinde üretici roller üstlenerek toplumların şekillenmesinde, gelişmesinde, ilerlemesinde önemli roller üstlendiğini, bazen isimsiz kahramanlar olarak kaldığını, bazen de isimlerini tarihe kazıdıklarını söyledi.
Milli Eğitim Müdür Yarımcısı Özcan Kuşçu ise Belediye ile güzel bir işbirliklerinin bulunduğunu kaydederek, bu tür organizasyonların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, kadınların sosyal hayatın ve ekonomik hayatın içerisinde ne kadar güçlü olurlarsa ülkenin, devletin, milletin geleceğinin de o kadar güvenli ve aydınlık olacağını dile getirdi. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadının bulunduğu gibi her başarılı kadının arkasında da bir erkeğin bulunduğunu söyleyen Külcü, “Ülke nüfusunun yarısı erkek, yarısı kadın. Bunu söylüyoruz. Hep bir elmanın iki yarısı gibiyiz diyoruz. Zorluklar olduğunda bunları birbirimizle kolayca paylaşıyoruz. Onun ötesinde olanları da birlikte yapabilme, başarabilme ihtiyacımız var. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diyoruz. Doğrudur. Tersinden de bakmamız lazım. Her başarılı kadının arkasında da mutlaka bir erkek olmalı. Bizi annemiz, eşimiz, kardeşimiz nasıl çalışma hayatımızda, özel hayatımızda destekliyorsa aynısını bizimde yapmamız lazım. Eşlerimizi, annemizi, kardeşlerimizi başarılı olsunlar diye bizim de desteklememiz lazım. Hayatın hem sosyal kısmında hem de ekonomik kısmında mutlaka kadınlarla omuz omuza yürümemiz lazım. Bunu başarmamız lazım” dedi.


Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri bünyesinde açılan kurslara yoğun ilgi gösterildiğini açıklayan Başkan Külcü, 2011 yılından bugüne merkezlerde açılan kurslara katılan 50 binin üzerinde olduğunu, 2017 yılında açılan 392 kursa ise bugüne kadar 6 bin 179 kursiyerin eğitim aldığını sözlerine ekledi.
Külcü’nün konuşmasının ardından fuarın açılışına geçildi. Açılışın ardından davetler fuardaki stantları tek tek ziyaret ederek bilgi aldı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim