AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Çöpür, “Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım ve sevdalısı olduğum şehrime ve insanlarına faydalı olmak için bu ulvi göreve talip oldum” dedi.
Kadının yükünün her geçen gün farklılaşarak, üzerine yeni sorumluluklar ekleyerek bugünlere geldiğini dile getiren Fatma Çöpür, annelik rolünün değişmemesine rağmen, toplumda farklı roller edinen kadının statüsünün önem kazanmaya başladığını söyledi.
Gerek yasal düzenlemeler, gerekse ekonomik özgürlüğünü kazanma imkanlarının artması, bu konuda giderek artan bilinç düzeyi, kadını toplumda önemli bir aktör haline getirdiğini dile getiren Çöpür, “Ticaret erbabı, politikacı, sanatçı, yönetici, statüsü yüksek bir meslek sahibi, bilim kadını gibi rollere sahip olmaya başlayan kadının, ataerkil bir toplumda kadına bakışı değiştirmeye başlamasına vesile oldu. Toplumun her zaman ona yakıştırdığı zarafet, masumiyet, şefkat, yumuşaklık, merhamet, sevgi duygularının dışında ciddiyeti, disiplini, idealleri, rekabet gücü, öz güveni olan kadın, kendini göstererek kendine bir alan açtı.
Bu durum toplumda bazen bir direnişi de beraberinde getirdi. Kadının kazandığı sosyal statü, kendi kendine yetebilme becerisi henüz tam olarak kabul görmemekle beraber kadını cesaretlendirici, toplumu bilinçlendirici çalışmalara hız verilmesi, bu konudaki bilinçlenmeyi de arttırdı. Çünkü kadının ‘ben de varım’ demesi bir rakip olarak ortaya çıkması değil, tam tersine hayatın zorluklarına çözüm bularak daha huzurlu bir ortamın oluşmasını sağlama isteğinden ibaretti. Bu yüreği ve bu cesareti bize veren Yeni Türkiye’nin en büyük mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.
Çöpür, siyaset yapmanın ve elini taşın altına koymanın bir cesaret işi olduğunu ve kendisini yüreklendiren Çorumlulara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim