Kadınların eğitimli ve bilinçli olmasının sağlıklı bir toplumun ön şartı olduğunu belirten Tüfekçi, “Türkiye Cumhuriyeti, eşit yurttaşlık temelinde insan hak ve özgürlüklerine alan açarak çağdaş medeniyete ulaşma çabasını başlatmış ve başarıyla sonuçlandırmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte toplumsal yaşamın temel direği olan kadınları ön plana çıkararak kadın-erkek eşitliğinin hayata geçirildiğini ve devamında Türk kadınına pek çok çağdaş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanındığını kaydeden Tüfekçi, “Atatürk, ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir’ çağdaş bir düşüncenin ürünü olan bu sözleriyle kadının toplumdaki yerini en güzel şekilde ifade etmiştir.

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın 5 Aralık kadın hakları gününü kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim