MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri tarafından Eğridere Caddesi ve Gazi Caddesi’nde bulunan işyerlerindeki ve caddedeki kadınlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” isimli kitabını hediye etti.

Agah Karapıçak, kadınlara bu haklarını veren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kadınların daha iyi tanımaları ve anlamaları için bu anlamlı günde “Nutuk” dağıttıklarını ifade etti.

Kadınlara 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili sorular sorup, onlarla sohbet eden İl Başkanı Agah Karapıçak, elde ettikleri haklardan dolayı bu anlamlı günlerini kutladı.

Ulu Önder Atatürk’ün Türk kadınına olan güveni, sevgi ve saygısı, Kurtuluş Savaşı’ndaki gözlemleri nedeniyle birçok batı ülkesinden daha önce verdiğini hatırlatan Karapıçak, seçme ve seçilme haklarını elde etmede kadınların Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet ve şükran borçlu olduğunu kaydetti.

200 adet Nutuk kitabının dağıtımını yaptıklarını belirten Agah Karapıçak, “Atatürk anıtına kadar süren kitap dağıtımımızdan sonra burada atamıza saygı duruşunda bulunduk. Kadınlara yasa çıkartarak bu hakkı tüm dünyaya ilan eden, her fırsatta Türk kadınını öven gururlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran minnet ve özlemle andık” dedi.

Öte yandan partili kadınlarla da biraraya gelen Karapıçak, dünyanın bir çok ülkesinde kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesini bırakın sosyal hayattaki varlığının bile akıldan geçmediği günlerde demokratik bir Türk toplumu hedefleyen Ulu Önder Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı ile kadına ne kadar değer verdiğini gösterdiğini, ilk seçimde TBMM’ye 18 kadın vekilin seçilerek illerini temsil ettiğini hatırlattı.

Kadınların başımızın tacı olduğunu ve son dönemde yüce dinimiz İslam’ın da büyük önem verdiği kadına yönelik şiddetin giderek arttığını söyleyen Karapıçak, “Kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddeti nefretle kınıyorum ve bu canilerin çok ağır bir şekilde cezalandırılmalarını diliyorum. Kadınlarımızın toplumda hak ettiği saygınlığa kavuşması temennisi ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar, Bu vesile ile bütün kadınlarımızı selam ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim