AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, kadınların hem toplumun, hem de ailenin temeli olduğunu vurguladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Karadağ, "AK Parti hükümetleri ile değişim göstermeye başlayan kadın politikaları, başta kadına yönelik şiddet konusu olmak üzere, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, çalışan annelere yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkının tanınması, kadın girişimcilere sağlanan teşvikler gibi birçok kazanımlar ile kadının toplumdaki rolünü önemli ölçüde değiştirmiş ve iyileştirmiştir" dedi.

İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın Kadınlar Günü mesajı şu şekilde:

Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.

Evinde ya da iş dünyasında emek ve değer üreten bütün kadınlar başımızın tacıdır. Bilim, siyaset, eğitim, kültür, sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atan kadınlarımız gurur kaynağımızdır.

Demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonomi hedeflerimize kadın-erkek bütün vatandaşlarımızın birlikte çalışması ve üretmesi sayesinde ulaşabileceğiz. Kadının statüsünün daha fazla güçlendirilmesi, iş hayatından siyasete her alanda daha fazla varlık gösterebilmesi büyük önem taşımaktadır.

Tarihimiz; ilimde, kültürde, edebiyatta, sanatta, hatta savaş meydanlarında temayüz etmiş kadınların gurur verici hikâyeleriyle doludur.

Hazreti Hatice, Hazreti Fatıma, Hazreti Aişe ve Hazreti Zeynep validelerimiz hayatları ile tüm kadınlara örnek olmuş şahsiyetlerdir. Terken Hatun’dan Hayme Ana’ya, Nene Hatun’dan Kara Fatma’ya kadar tarihimizde mücadeleleriyle, azimleriyle, dirayetleriyle efsane haline gelmiş nice kadınlar vardır.

Türk tarihindeki mücadelelerde olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da cuntacılara karşı alanlarda en ön saflarda kadınlar da vardı.

Kahraman kadınlar, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdikleri cesaret ve mücadeleleriyle Nene Hatun, Şerife Bacı, Tayyar Rahmiye Hanım ve Kara Fatma'nın hikayelerini aratmadı.

Bilindiği üzere son yıllarda, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri konusunda çalışmalar ülkemizde hızla ilerlemektedir.

Bu duygularla başta Şehit Annelerimiz, Dünyanın dört bir tarafında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan ve çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan kadınlar olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim