AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Karadağ ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Kurt, Baro Başkanı seçilmesinden dolayı Akpınar’ı kutlayarak, uyuşturucu ile ilgili aileleri bilinçlendirmek için yapacakları eğitim programı için Çorum Barosu’ndan destek istedi.

Kadınların her sahada başarılı çalışmalara imza attığını belirten Ceritoğlu, kadınların iyi bir yardımcı ve iyi bir yol arkadaşı olduğunun altını çizdi.

Kadının olduğu yerde her zaman sistemli bir çalışma olduğunu belirten Ceritoğlu, kadınların elde ettiği demokratik haklar neticesinde siyasi, ekonomik ve kültürel hayatın içinde başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Karadağ ise, AK Parti’nin kurulduğundan bu tarafa partinin kurucu başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetimlerin ana kademelerinde % 30 kadın, % 30 genç ve % 40 yetişkin oranı bulunması konusunda direktif verildiğini söyledi.

AK Parti olarak Çorum’dan 3 vekil çıkarıldığını değinen Karadağ, “Çorum’da bu 3 vekilden bir tanesinin bayan vekil olarak çıkarılması partimiz adına çok önemlidir. Bizim tabanımızın bunu kabullenmesi partimizin kadın haklarına ne kadar çok değer verdiğinin bir göstergesidir. Sadece kadın vekillerimizde değil, partimizin her alanında çalışan kadın sayısı da artmaktadır” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Baro Başkanı Avukat Altan Akpınar, “5 Aralık gününe Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınması diyoruz ama bu hak sonuç da insanlık hakkıdır, bunun için buna tanınması değil de iadesi demek daha doğru olacaktır. Bu da birçok Avrupa ülkesinde önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye’de başlatıldı” dedi.

Türkiye’de kadın hakları konusunda ilerleme kaydedilmediği ifade eden Akpınar, “İlk Meclis’te kadınların temsil oranı % 5’iken, şu anda % 15’lerde kalmıştır. 1935 yılında mecliste 17 kadın vekil varken 1936 yılında yapılan ara seçimde Çankırı’dan bir bayan milletvekili okuyor ve sayı 18’e çıkıyor. Şu anda ise TBMM’de kadın milletvekili sayımız 82’dir. Bu da kadınlara tanıdığımız seçme ve seçilme hakları konusunda istediğimiz düzeye gelemediğimizin bir göstergesidir” dedi.

Çorum Barosunun başında bir bayan avukat arkadaşını görmek istediğini belirten Akpınar, “Şu an baro yönetiminde iki bayan üyemiz var, bu arkadaşlarla gerçekten çalışmak çok keyifli olduğu için bu sayının bundan sonraki yönetimlerde artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim