Etkinlikte MHP İl Başkanı Arslan Kaynar’ın yanı sıra MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Sever, İl Genel ve Belediye meclis adayları ile ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’in çalışmaları slayt eşliğinde gösterildi.

MHP İl Başkanı Arslan Kaynar yaptığı konuşmada kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik ve zarafet olduğunu dile getirdi. Yıllardan beri bilimden sanata spordan edebiyata siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunduğunu dile getiren Kaynar, “Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit onurlu ve saygın bir yeri olması gerekir. Bunun artmasında da hepimize büyük görevler düşmektedir. Evinde anne olan işyerinde çalışan toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri vardır. Gelecek nesillerin yetişmesinde çok önemli bir yeri olan ve sevgiyi nezaketi inceliği öğreten yine kadınlardır” dedi.

Çorum MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin ise tüm kadınların gününü kutladı. 8 Mart tarihinin dalga dalga küresel boyuta ulaşmış bir farkındalığın, eşitlik bilincinin ve sosyal uyanışın miladı olduğunu belirten Şahin, “Toplumsal huzur ve barışın önşartı ayrımcılığın reddi, cinsiyetçi saplantının dışlanarak kenara itilmesidir. Bu sağlanmadan kadınları sadece belirli gün ve haftalarda hatırlamak yerinde ve yeterli olmayacağı gibi, doğru da değildir. Kadınlık onurunu, insanlığın onuru mertebesinde görmeden atılacak hiçbir adım amaç ve hedefine ulaşamayacaktır. Kadın haklarının, en tabii insan hakkı olduğu gerçeğini kabullenmeden söylenecek her söz boşluğa düşer, her teklif anlamsız kalır. Kadına yönelmiş şiddet durmadan, masumları katledenlerin ürediği bataklık kurutulmadan medeniyet ve gelişmişlikten bahsetmek kara mizah olmasının yanı sıra insan aklıyla alay etmektir” diye konuştu.

MHP Belediye Başkan Adayı Şahin konuşmasından sonra İl MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Sever’e tüm kadınlar adına çiçek takdim ederek kutladı.

Program MHP Kadın Kolları Başkanı Sever’in konuşması, eğlence ve yemekle son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim