Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Ziyarette girişimci kadınların iş hayatına atılması ve ekonomiye katkısının sağlanması amacıyla düzenlenmesi planlanan “Çorum’da Kadının Sosyal Ekonomik Durumunun Geliştirilmesi” çalıştayı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Önümüzdeki aylarda düzenlenmesi planlanan Çalıştay hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam proje kapsamında kadın girişimcilerin mevcut durumlarını ve iş hayatında ne gibi sorunlar ile karşı karşıya kaldıklarının araştırılacağını söyledi.

Çalıştayda çıkan sorunların bir rapor haline getirileceğini anlatan Prof. Dr. Baykam,  “İş hayatındaki kadınlarımızın sosyo-ekonomik durumu ve karşılaştıkları sorunların çözümü hakkında bir rapor oluşturulacaktır. Çıkan rapora göre de bir yol haritası çizilecektir” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal TSO olarak kadınların iş dünyası içerisinde yer almasını sonuna kadar desteklediklerini kaydederek, “Tüm bireylerin çalışması gereken bir dönemdeyiz. Bu yüzden kadınların iş dünyasında olmalarını önemsiyoruz” dedi.  

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim