8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen çalıştayın açılış toplantısı dün gerçekleştirildi. Çalıştaya, Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ile çok sayıda kadın katıldı.

Çorum’da kadının sosyo-ekonomik durumu ile sorunlarını belirleyerek başta kadın girişimciliğini geliştirerek çözüm yaklaşımları için yerel düzeyde stratejik bir eylem planı geliştirmeye katkı sağlamak için organize edilen çalıştayda Rektör Alkan, Ak Parti İl Başkanı Karadağ ve Milletvekili Kurt birer açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Nurcan Baykam, Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin, Yr. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu, KOBİ Uzmanı Gökhan Yürüer, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Tarım Müdürü Erkan Elfaz Ermiş birer sunum yaptı.

CHP’LİLER SALONU TERK ETTİ

Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen kadın çalıştayında Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın konuşma yapması CHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı.

Karadağ konuşmasında Ak Parti Kadın Kolları’nın faaliyetlerini anlatarak, Ak Parti’de kadın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karadağ’ın ardından kürsüye çıkan Milletvekili Ceritoğlu da kadının öneminden bahsetti. Konuşmaların tamamlanmasından sonra CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ve beraberindeki partililer, çalıştayın “siyasete alet edildiği” gerekçesiyle salondan çıktı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim