"Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilişi, toplumun her kesimini olduğu gibi Hitit Üniversitesi ailesini de derinden yaraladı ve üzüntüye sevk etti.
Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) Müdür Vekili Öğr.Gör. Tuğba Gülen, bu olayın faillerinin bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmalarının en büyük temennileri olduğunu söyledi.
Tuğba Gülen, konuya ilişkin yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“Özgecan Aslan’ın böyle vahşice bir olay sonucunda hayatını kaybetmesi, toplumun birçok kesiminden, haklı tepkilere neden olmuştur. Ülkemizde bu konu ile ilgili farkındalık artmış ve Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ve her türlü kötü muamelenin biran önce önlenmesi gerekliliği bir kez daha gözler önüne serilmiştir.
Kadına yönelik şiddet ve istismar konusunun çözümü için yapılan düzenlemelere etkin ve yeni çalışmaların eklenmesi zorunluluğu ortadır. Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak toplumun her alanda gelişmişlik düzeyini artıracak, her türlü sorununu çözümleyecek en önemli yolun eğitim olduğuna inanmaktayız. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadının toplumda hak ettiği yere gelmesi için en geçerli yöntemin öncelikli olarak toplumun her kesimine bu konu ile ilgili verilecek eğitim olduğunu düşünmekteyiz. Yapacağımız çalışmalarla mevcut durumun net olarak ortaya konulması, ilgili kurum ve kuruluşlar ile ortak projeler yapılması ve çözüme yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin bilincinde olarak çalışmalara hız vermeyi amaçlamaktayız.
Bu vesileyle, Özgecan Arslan’a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve bütün toplumumuza başsağlığı dileriz."
Editör: TE Bilisim