Valilik tarafından yapılan açıklamada etkinliklerin ilkinin bugün saat 11.00’de AHL Park AVM önünde buluşma ile başlayacağı belirtildi. Bu kapsamda saat 11.30’da ise aynı yerde kadınların yaptıkları el sanatlarının sergilenmesi ve satışı ile turuncu temalı etkinlikler ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin standı açılacak. Ayrıca Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili afişlerin kamu kurum ve kuruluşları ile belediye otobüslerine asılması sağlanacak.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yarın ise saat 10.00’da Sarmaşa Köyü’nde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü fidan dikimi etkinliği yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluş personeli ve Çorum Özel Bakım Merkezi engelli kadınlar etkinlikte 250 fidanı toprakla buluşturacak.

Etkinlikler kapsamında 27 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.00’de İl Jandarma Komutanlığı Bedelli askerlere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verilirken, 28 Kasım günü saat 10.00’da ise Boğazkale İlçesi Lise Konferans Salonu’nda Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği protokolü gereğince tarımda çalışan kadınlara yönelik eğitim semineri düzenleneceği vurgulandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü açıklamasında etkinliklere tüm Çorumlular ve özellikle kadınlar davet edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim