Çorum Öğretmenevi’nde dün başlayan Çalıştay’a Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban’ın yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, kadına yönelik şiddet konusunda Bakanlık tarafından hazırlanan 5 yıllık eylem plânının tüm illere gönderildiğini belirterek, “Hazırlanan 5 yıllık Ulusal Eylem Plânı ile ilimizde ne gibi çalışmalar yapılabilir ve kadına şiddetin önüne nasıl geçebiliriz? Bunları konuşacağımız 3 günlük çalıştay sonucunda İl Eylem Plânı’nı hazırlayıp Çorum Valiliği’ne sunacağız.” dedi.

Kadına şiddetin birçok boyutu olduğunu kaydeden Yahya Çoban, toplumun tüm bireylerinin ortak hareket etmesiyle bu şiddetin önüne geçilebileceğini söyledi.

Ardından söz alan Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ise kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel şiddetle sınırlı olmadığını belirterek, duygusal ve ekonomik anlamda da şiddetin yaşandığına dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddetin sadece kadınların sorunu olmadığına vurgu yapan Turan Soğukoluk, “Bu sorun, tüm toplumun sorunudur. Kadınlarımızı gerek AB Uyum Yasaları, gerekse Hükûmetimizin çıkarmış olduğu çeşitli kanunlarla koruma altına alınmışlardır. Dileğimiz kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kalkmasıdır.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Soğukoluk, kadına yönelik şiddet ile mücadelede değerler eğitimi ve iletişimin önemli yararlar getireceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Şule Güngören tarafından, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele İl Eylem Plânı hakkında bir sunum yaptı.

Çalıştay, yarın sona erecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim