İlk olarak kürsüye gelen Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, bir toplumda kadına gösterilen sevgi ve saygının, kadına verilen değerin, hak ve özgürlüklerin, toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyinin şaşmaz göstergesinin olduğunu belirterek, “Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir. Bu şiddet kadının fiziksel, ruhsal, cinsel, ekonomik ve sosyal yönden zarar görmesine, acı çekmesine neden olur. Şiddet ayrıca kadının onurunu incitir. Aile içi şiddet en çok kadınları ve çocukları mağdur etmektedir” dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Ceylan da günün önlem ve önemini içeren bir konuşma yaparak programda emeği geçenlere teşekkür etti. Ceylan; “Hem Anayasa hem de Türk Medeni Kanunu’nda bu konuyla ilgili koruyucu ve destekleyici tedbirler alınmıştır” diyerek bunlarla ilgili bilgi de verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca ise Dünya Kadınlar Günü deyince kadına şiddetin ön plana çıktığını vurgulayarak, “Bu konuda kadına şiddetin önlenebilmesi için en önemli hususun sağlıklı bir aile ortamının ortaya konulabilmesi olduğunu söyledi. “ İyi bir aile varsa güçlü, güvenli bir kadında var. Aile mefhumunu modern zamanların bireysellik rüzgarlarına kurban etmeden kadına da vermemiz gereken en önemli değeri vererek onu çıkartabileceğimiz en ali makamlara çıkartarak korumamız gerektiğini vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çorum Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Lale Koldaş moderatörlüğünde Hakim Kübra Kaya ve Hakim Orhan Gülmez tarafından “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” ve “Erken Evliliğe İzin Davaları” konuları hakkında katılımcılara seminer verildi.

Baro Hizmet Binası’ndaki etkinlikte çok sayıda meslek mensubu hazır bulundu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim