Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü, Çorum Barosu ve ilgili diğer kurumların katılımı ile organize edilen etkinlikler AHL Park AVM’de düzenlenen stant açılışı ve turuncu temalı etkinliklerle başlamıştı. Ayrıca burada Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin standında konuyla ilgili afişler halka dağıtılmıştı.

Dünyada ve ülkemizde artık kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olarak kabul edildiğini hatırlatılan ve bu konuda toplumda bir bilinç düzeyi oluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere Sarmaşa Köyü’nde düzen edildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların yönetici, çalışanlar ile Çorum Özel Bakım Merkezi engelli kadınlarının katıldığı Sarmaşa’daki etkinlikte kısa sürede 250 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlikler kapsamında ayrıca İl Jandarma Komutanlığı Bedelli askerlere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verilirken, Boğazkale İlçesi Lise Konferans Salonu’nda ise Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği protokolü gereğince tarımda çalışan kadınlara yönelik eğitim semineri düzenlendi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim