Şehit Polis Yaşar Uysal için Emniyet Müdürü Kolcu’ya taziyede bulunmak amacıyla yapılan ziyarette parti yöneticileri M. Emin Türker, Feridun Batan ile Gençlik Kolları üyeleri de hazır bulundu.
İnsanların gelenek ve göreneklerine bağlı kaldığı sürece emniyete fazla iş düşmeyeceğini ifade ederek parti olarak kadına yapılan şiddete karşı olduklarını vurgulayan Milletvekili Kurt, “Şiddet, dünyanın neresinde olursa olsun, insanların temel hak ve özgürlüklerini kullanmasında önemli bir engel teşkil eden ağır bir insan hakkı ihlalidir. Özellikle kadına karşı fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak kendini gösteren şiddet, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ortak sorunudur” dedi.
Taziye ziyareti nedeniyle memnuniyetini dile getiren Emniyet Müdürü Kolcu, yapımı tamamlanan yeni Emniyet Müdürlüğü binasına taşınmak için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Aile içi şiddet olaylarının üzerinde çok hassas davrandıklarını belirten Kolcu, “Aile için kavga haberi alındığı anda, polis memuru arkadaşlardan en kısa sürede kadın şiddete maruz kalmadan önce olaya müdahale edilmesini istiyorum” diye konuştu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim