Doğan, “Adam öldürüyorsa cezasını çekiyor. Erkekler öldürülmüyor mu?" diyerek kadına ve şiddete dair bilinç ve algı düzeyini kusarcasına haykıran İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya adeta hakaretin, şiddetin ve baskının sembolüydü” diyerek, kadına şiddetin İl Genel Meclisi’nde devam ettiğini söyledi.

5 Aralık 2017 günü İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddelerine geçilmeden 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve ülkemizde ilk kez 5 Aralık 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkının tanındığı günün yıldönümünde CHP’li meclis üyeleri Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat, gündem dışı konuşma talebinde bulunduğunu anımsatan Doğan, “Kadına yönelik şiddet olaylarını anlatırken konuşmayı keserek tepki gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya verdiği cevaplarla kadına karşı bakışını da göstermiş oldu.

Ülkemizde yaşanan kadın şiddetinin had safhaya ulaşmasının sebepleri bu bakış açısının hala yaşıyor, yaşatılıyor ve haklı görülüyor olmasıdır. Makam mevki sahibi bu zat, olaya bakış açısıyla ve orada bulunan kadınlara tavır ve davranışlarıyla 5 Aralık Kadın Hakları gününde kadına yönelik şiddetin destekçisi gibi davranmıştır.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak; devletimiz tüm kurumlarında kadına ve kadın haklarına daha duyarlı çalışanların görev alması dileğiyle İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’yı bu davranışından dolayı kınıyor ve acilen istifaya çağırıyoruz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim